Voor al uw online marketing
JS-Systems levert webdesign op maat!

Tegenwoordig is internet een zeer belangrijk medium geworden! Veel bedrijven liggen zonder internet stil. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat u vindbaar bent op het internet! Wij kunnen voor u een website lanceren tegen een mooi tarrief, en hoge kwaliteit!

Maak een slome website snel

Heb jij zo'n website die alles tegelijk laad en met name wordpress? Dat is de garantie voor een sloome website. Maar ook daar zijn weer oplossingen voor. Eerst een beetje diepere uitleg over die gratis opensource systemen.

Wordpress is een populair CMS systeem dat officieel gebouwd is om weblogs mee te maken, maar naar enige tijd werd dit zo populair dat mensen dit ook begonnen te gebruiken voor "gewone" websites. Op dit moment was er nog niets aan de hand, maar daarna kwamen er plugins die gemaakt werden door amateurs.

Wordpress heeft daarop allemaal eigen functies gemaakt die de plugin kan gebruiken, het nadeel hiervan is dat al deze functies altijd in het systeem geladen worden, ookal worden deze niet gebruikt, onnodig veel extra werkgeheugen dus.

Daarnaast zijn er ook veel templates (lay-outs) te krijgen voor wordpress die ook gemaakt zijn om zovaak mogelijk verkocht te worden, en niet zo zeer om zo efficient mogelijk te werken. Erg veel extra plaatjes en css wordt mee geleverd, en omdat de klant ze vaak zelf kan configureren een hele boel extra code, waar we niet allemaal even blij van worden.

Maar gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Maar dit kan soms erg geavanceerd zijn.

Teneerste moet je kijken welke scripts er allemaal geladen worden die niets met de site vandoen hebben. Verwijder deze scripts.

Gebruik CDN (content delivery network) laad bijv. jQuery vanaf hun server en niet van je eigen, dit heeft als extra voordeel dat jQuery soms al in de cache zit van de bezoeker.

Minify code
Zorg ervoor dat er geen enters en spaties in je CSS en HTML zitten, zodat je heel veel bytes minder hoeft te laden. Gebruik onze tool om je CSS kleiner te maken.

Cache afbeeldingen
Vertel de browser dat afbeeldingen en css minimaal 3 weken in cache blijven, scheelt een hoop dataverkeer voor beide partijen (bezoeker en website hosting).

Page Cache
Sla alle pagina's op als HTML pagina's zodat je website niet eerst alle code hoeft te genereren met PHP, geneer ze alleen de eerste keer met PHP, en laat daarna statische HTML pagina's zien. Dit principe kan eenvoudig getest worden door de broncode van je website op te slaan als index.html en deze vervolgens te uploaden.

Gebruik GZIP
Waarschijnlijk ken je een zip bestandje wel, dat is een bestand die van grote bestanden een kleiner bestand maakt door middel van opzoek te gaan naar herhalende woorden. Als je dit met HTML en CSS doet, bespaard dit 70% data.

Images sprites

Voeg een sprite image toe, sprites zijn 5 afbeeldingen in 1, bijv. icoontjes, als je 20 icoontjes op je site gebruikt, kun je dit in 1 afbeelding zetten. En daarna via CSS laten zien in een div, nu laden alle icoontjes te gelijk en het bestand is veel kleiner.